Yin/Yang Yoga

 

 Yoga

Är att transformeras, öppna upp kroppen och sinnet till högre potential. En resa som tar dig till dina gränser, utforskar dem och tar bort det som begränsar dig till att leva i fullständig frihet och djupa kärleksfulla relationer. Ett kraftfullt terapeutiskt verktyg som korrigerar fysiska och psyskiska problem, motverkar förtidigt åldrande, sexualiteten fördjupas, kroppshållningen förbättras, lungorna stärks, vi får större vitalitet, känslan av grace och livsglädjen i oss ökar.

Yin: är stilla, mjuk receptiv yoga. Yin löser upp blockeringar och spänningar på all nivåer av våra kroppar: den fysiska, energimässiga, mentala och emotionella. I en medveten stillhet hålls ställningarna passivt och länge, vi mjuknar in i dom och kopplar ifrån muskelaktiviteten. Vilket gör att vi kan stimulera de djupare delarna i oss själva så som fascian, bindväven, lederna och ligamenten, skelettes ben stärks och blir mer levande och mjuka. Yin yoga härstammar från det Taoistiska Meridiansystemet, som akupunktur fast i yogaform. Ställningarna påverkar och stärker upp alla våran organ och stimulerar flödet av Chi,

Yin ger oss ett större inre lugn, aktiverar vårat parasympatiska nervsystem så fusionen av stresshormoner minskar och kroppen får en chans att reparera och hela sig. Vi kommer i kontakt med själva essensen av vårat varande.

Enjoy your journey of The Tao, may each breath of awareness bring you closer to the infinite truth of the unlimited & glorious being that is you!!!

Yang: är mer dynamisk och i rörelse. Musklerna balanseras och byggs upp. Alla de andra olika yogaformerna är Yangbaserade. Yin och Yang i en perfekt balans gör harmoni i hela vårat inre universum.

Breathing out, I know
As the in-breath grows deep,
The out-breath grows slow.
Breathing in makes me calm.
Breathing out makes me ease.
With the in-breath, I smile.
With the out-breath, I release.
Breathing in, there is only the present moment.
Breathing out, it is a wonderful moment.

-Thich Nhat Hanh

Annonser