Om mig

 

                                                                                                                                           Min resa till den jag är idag…

För 14år sedan hade jag mitt första möte med yoga,  efter det blev jag fast..totalt förälskad i denna fantastiska värld.  En värld som förändrade mitt liv. Sedan jag var barn hade jag haft problem med mina lungor, astma och  svårt att andas. Mitt liv då var mycket i den materiella världen och jag trodde att det var något utifrån som skulle fixa min hälsa. Jag trodde att lycka och kärlek kom från andra, att andra människor kunde ge mig det tillståndet.  Jag visste ingenting om denna inre vackra värld som vi kommer i kontakt med i yoga och meditation. Yogan med pranayama (andningsövningar) och meditationer gjorde att jag stärkte upp mina lungor, hittade kärleken i mig själv och började leva livet fullt ut.

Namaste


För 16 år sedan jobbade jag som kock och näringslära har alltid legat mig varmt om hjärtat. När jag började med yoga så insåg jag hur viktig kosten är. Valde att ändra min kost till att  äta det som gjorde mig frisk, lycklig och energifylld. Insåg att livet är för kort för att att bara sitta i soffan och känna sig trött och slut. Jag började äta mat som stärkte upp mitt immunförsvar och mina lungor, istället för mat som belastade mitt system..vilken skillnad det blev. Från en överviktig trött astmatiker till en äventyrare som vandrade upp på Himalayas berg till Mount Everst Bace Camp och tittade upp på världens högsta berg.


För 14 år sedan började min resa in i mig själv. Jag insåg att jag ville lära mig mer om Kroppen, Själen och Sinnet se sambandet mellan de tre. Jag utbildade mig till  Hälsovägledare och massör. Jobbade som yogainstruktör och avslappningslärare. Bytte ut kockjobbet till Frukt och grönt på Ica. Reste till yogans land Indien och vandrade Inkaleden i Peru. Gick kurser och utbildningar  inom yoga och healing här i Sverige. Ville hitta mer kärnan i meditation och ordet Mindfulness så jag reste till Nepal och gick en månadskurs i Buddhistisk meditation på ett kloster. Ville fördjupa mina kunskaper om det västerländska vetenskapliga sättet att se på människan och kroppen så jag läste kurser i Medicinsk vetenskap på Universitetet: Anatomi, fysiologi, farmakologi, microbiologi och utvecklingspsykologi i ett och ett halvt år. Sen kallade den yogiska livstilen mer och mer så jag resta till Bali i 2 månader för att gå en internationell certifierad yogalärarutbildning.

Sedan hamnade jag på ett Buddhistiskt meditation center i London. I ett år befann jag mig där, jobbade som vegetarisk kock och meditationslärare. Mindfulness, Shamatha, vipassana och retreats blev min vardag. Jag lärde mig mer än nånsin om kroppen, själen och sinnet. Efter det så återvände jag hem till Sverige, föreläste om Mindfulness, kommunikation, motivation och den Existensiella hälsan. Delade med mig av Yogans underbara värld och höll kurser i Yinyoga och Meditation. Sedan längtade min själ ut i världen igen, denna gång var det Peru som kallade. Köpte en biljett för att vara där i 2 veckor, men hemresan avbokades och jag var bara tvungen att stanna där i 6 månader. Livet i Peru var alldeles magiskt…  jag hade fantastiska möten med Queroshamaner, vandrade till mystiska inkaruiner och en djup healing skedde. Där i Peru jobbade jag som yoga/meditationslärare på retreats, gav massage på healingcenter och åt mango varje dag.

Allt detta ledde till att jag ville förstå det mänskliga psyket ännu mer, förstå våra relationer och det samhälle som vi lever i, så jag läste kurser i socialpsykologi på Umeå universitet.

Efter en hjärnskakning och några månaders uppehåll från yogan, så behövde jag hitta tillbaka till mig själv, tillbaka till mitt yogiska liv. Och en stark längtan till Indien förde mig till Rishikesh för att studera yoga på ett Ashram i 2,5 månad. Och upp till Himalayas berg och Dharamsala för att meditera och vara i tysta retreats. Efter 5 månader i Indien var jag som ny och min skakade hjärna hade fått läka ihop.

Meditation är verkligen det vackraste jag vet, det som håller mig levande och kärleksfull i en värld som ibland kan kännas totalt mörk. 

Mellan mina äventyr och utbildningar laddar jag hemma i Skellefteå…och försöker så gott jag kan att göra livet lite mer magiskt och vackert…för dig, för mig och för alla vi möter. Och ibland är det bara så att jag måste ut i världen igen och fortsätta min själsliga resa. Jag lyssnar på mitt hjärtas djupa röst, en röst som tar mig till olika magiska platser och fantastiska människomöten.

Mina utbildningar och lärare inom Yoga och Meditation

200 hour RYT vid School of Sacred Arts- Bali (Vinyasa, Yin, Tantra) 2011
80 hour Insight Yoga with Sarah Powers (Yin/Yang yoga, Buddhism, Psykologi) 2014

500 hour RYT vid Shiva Yoga Peeth- Rishikesh, India (Ashtanga, Hatha) 2016

 Geshi Tashi (London), Dagri Rinpoche (Dharamasala), Sarah Powers (USA), Tomas Frankell (Sverige), Arvind Gusain (Rishikesh), Simone Mackay & Troy Mcfadden, (Bali), Lama zopa Rinpoche (Nepal), Gerard Cummins (London), Diego Palma (Peru), Surendra Phartyal (Rishikesh), Renato Unterberg & Ven.Drolma (Dharamasala) And His Holiness the 14th Dalai Lama (Dharamasala),
Är några av de fantastiska lärare som jag haft under min resa…

Tack för att du läste om min resa!!

Etel

Annonser